Muziekgenoten

Klein Almeers Orkest-kerst 2019-1

In 2019 besloten enkele leden van Het Almeers Orkest om naast het ‘grote’ orkest een kleiner ensemble op te richten: de Muziekgenoten. Enerzijds omdat het in een kleinere setting vaak makkelijker is om optredens te verzorgen, anderzijds omdat het gewoon ontzettend leuk is om (nog vaker) samen muziek te maken!

Het repertoire

Het repertoire van de Muziekgenoten bestaat uit herkenbare, lichte muziek – van Vivaldi’s Vier Jaargetijden tot La Bamba en van de Canon van Pachelbel tot een feestelijke Kerstmedley. We repeteren eens in de twee weken op vrijdagochtend en met behulp van een professionele coach/muziekdocent leren we om zonder dirigent te spelen.

Klein Almeers Orkest-repetitie in coronatijd

Zin om mee te spelen?

De muziek van de Muziekgenoten is een stuk eenvoudiger speelbaar dan het repertoire van het grote orkest. Daarom dient het tevens als een opstapje naar Het Almeers Orkest. Heb je zin om met ons mee te spelen? Ligt jouw instrument al jarenlang te verstoffen op zolder? De Muziekgenoten is een prima plek om het plezier van (samen) muziek te maken te (her)ontdekken. Fluit, viool, bas, altviool, cello, gitaar… alles is welkom! Neem voor meer informatie contact met ons op of kom gewoon een keer meespelen.

Voor bijzondere gelegenheden

De Muziekgenoten is ook te boeken voor bedrijven, organisaties en diverse gelegenheden zoals openingen en vieringen. Zo hebben we al verschillende keren opgetreden in woonzorgcentra van Zorggroep Almere. Wil je ook een optreden boeken of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!