Het orkest

Het Almeers Orkest
Het Almeers Orkest is een amateursymfonieorkest dat is opgericht in 2009. Het orkest biedt een omgeving waarin amateurmusici hun passie voor het samen muziek maken kunnen delen.

Ons repertoire

Als symfonieorkest bestaat ons repertoire uiteraard uit symfonische muziek. Daaronder valt ook filmmuziek, eigentijdse muziek, volksmuziek en kerstmuziek. Met dit gevarieerde repertoire willen wij aantrekkelijk zijn voor alle leeftijden en een breed publiek aanspreken. Bekijk hier ons repertoire.

De samenstelling van Het Almeers Orkest

Op dit moment bestaat Het Almeers Orkest uit een kleine dertig leden, in leeftijd variërend van 21 tot 80 jaar. Wij willen groeien, dus nieuwe leden zijn van harte welkom!
Iedere woensdagavond repeteert het orkest onder leiding van dirigent John Leenders in buurtcentrum De Draaikolk in Almere Stad.

Concerten van Het Almeers Orkest

Minstens twee keer per jaar geven wij een concert in Almere of de nabije omgeving.
Het plezier maken in het samen kwalitatief goed musiceren staat daarbij voorop, waarbij we onze passie ook graag overbrengen op het publiek dat naar onze concerten komt luisteren en kijken. Incidenteel werkt Het Almeers Orkest ook samen met andere orkesten, ensembles of koren.
Wil je een keer een concert bijwonen, bekijk dan onze concertagenda.